عادت‌های رفتاری و 9 گام برای تبدیل به تغییرات ماندگار؛ چگونه حال بهتری داشته باشیم؟

آیا می‌خواهید رفتار خود را تغییر دهید؟ خوب، کافیست عادت‌های رفتاری همیشگی برای خود ایجاد کنید. (اگر می‌خواهید نتیجه تغییرات رفتاری را درون خود ببینید، بهتر است عادت‌های رفتاری جدیدی برای خود به وجود بیاورید؛ عادت‌هایی که همیشگی و ماندگار باشند.)

ایجاد تغییر در زندگی ممکن است به ظاهر ترسناک به نظر برسد.

یک بار رفتن به باشگاه کار راحتی است. یا شروع مطالعه یک کتاب زحمت زیادی ندارد. همچنین شروع یک رژیم غذایی در روز شنبه ساده است.

ولی، هر روزی که از این تغییر جدید می‌گذرد، کار سخت‌تر و انگیزه برای ادامه تغییر و حفظ عادت‌های رفتاری جدید کمتر می‌شود. شما ممکن است قدرت کافی نداشته باشید که هر شب به جای تماشای سریال‌های مورد علاقه‌تان در شبکه نتفلیکس که به آن عادت کرده‌اید، کتاب مطالعه کنید.

معمولا با وجود اینکه با خودتان عهد می‌بندید که به تغییر جدید پایبند باشید ولی در حفظ عادت‌های رفتاری جدید شکست می‌خورید.

تا به حال فکر کرده اید که چرا عادت های خاصی دارید یا چرا ممکن است چیزی برای شما اعتیاد آور شود؟ آیا می خواهید بینشی در مورد چگونگی تغییر عادت های بد خود و چگونگی شروع ایجاد عادت های خوب داشته باشید؟ این ویدیو را ببینید.

قدرت اراده و تعهد، نمی‌تواند کمکی برای ایجاد تغییرات پایدار در زندگی انجام دهد. در عوض، چیزی که شما در اصل به آن نیاز دارید ایجاد عادت‌های همیشگی (ماندگار) است.

به گفته ویل دورانت «ما همان چیزی هستیم که هر روز تکرارش می‌کنیم. بنابراین، برتری یا خوبی، یک عمل نیست بلکه یک عادت است.»

شما در این مقاله با ۹ گام برای ایجاد عادت‌های رفتاری ماندگار آشنا می‌شوید. این مراحل برای صدها نفر موفقیت آمیز بوده و این افراد توانسته‌اند به کمک این ۹ گام، عادت‌های رفتاری جدیدی در زندگی خود ایجاد کنند.

9 گام برای تبدیل عادت‌های رفتاری به تغییرات ماندگار

عادت‌ها در واقع رفتارهای ناخودآگاهی هستند که ما هر روز بدون اینکه متوجه شویم، آنها را انجام می‌دهیم. ساختن عادت‌های جدید نیاز به زمان و اراده دارد. به محض اینکه یک عادت در شما ماندگار شود، شما به هدف خود می‌رسید.

گام ۱. تغییر را مال خود کنید

جودی گارلند می‌گوید: «همیشه یک نسخه درجه یک و عالی از خودت باش نه نسخه درجه دوم از شخصی دیگر.»

چسبیدن به یک عادت و حفظ کردن آن به نظر می‌رسد که واقعا کار خیلی سختی باشد. البته ساده هم نیست ولی شما قدرت انجام آن را دارید. مهم این است که ابتدا بتوانید تغییری که می‌خواهید در رفتار خود انجام دهید را مال خود کنید.

بیشتر افراد در ایجاد تغییر شکست می‌خورند چون اهداف‌شان متعلق به خودشان نیست. یعنی آنها می‌خواهند عادت‌های رفتاری شخص دیگری را کپی کنند یا برای کسب رضایت دیگران تغییر کنند.

به فشارهای بیرونی و انگیزه‌های خارجی اجازه ندهید که شیوه زندگی شما را تعریف کنند. وقتی شما فقط برای به دست آوردن تایید اجتماعی و تشویق دیگران بخواهید خودتان را تغییر بدهید، دچار اضطراب و افسردگی شدیدی می‌شوید. در حالی که، روند تغییر رفتار و بهتر کردن عادت‌ها باید برای شما یک تجربه دلنشین و راضی کننده باشد. این تغییرات نباید استرس بیشتری به زندگی شما تحمیل کند.

البته انگیزه‌های بیرونی هم می‌توانند برای شما الهام بخش باشند و شما را تشویق به تغییر کنند. مثلا وقتی هر روز صبح می‌بینید که همسایه شما برای دویدن یا پیاده روی بیرون می‌رود، شما هم انگیزه می‌گیرید برای رقابت با او شروع به تغییر کنید.

قبل از اینکه شروع به ایجاد یک عادت جدید در رفتار خود کنید، به دو چیز خوب فکر کنید. آیا واقعا خودتان تمایل دارید که این تغییر را در رفتار و زندگی خود انجام دهید؟ یا صرفا به این دلیل که شخص دیگری این کار را انجام می‌دهد، اشتیاق به تغییر پیدا کرده‌اید؟

اگر اهداف شما مال خودتان نباشد، هرگز موفق به تغییر نمی‌شوید. برای اینکه عادت‌های رفتاری جدیدی را در خود ایجاد کنید، این عادت‌ها باید متعلق به خودتان باشند نه اینکه هدف و رویای شخص دیگری باشد.

گام ۲. با بالا بردن سطح فکر، عادت‌های رفتاری خود را بهتر کنید

وایلون لوییس جمله معروفی دارد که می‌گوید: «اگر احوال خوشی ندارید، با خودتان رفتار خوبی داشته باشید و به خودتان گوش دهید. اگر هم روحیه خوبی دارید، با دیگران خوب رفتار کنید و این حال خوش را با آنها سهیم شوید.»

تغییر رفتار ربطی به قدرت اراده یا توان شخصی شما ندارد. درواقع، جنگ اصلی برای ایجاد رفتارهای جدید در ذهن اتفاق می‌افتد. غلبه بر تعلل یا به تعویق انداختن تغییرها یا عادت‌ها درواقع یک مبارزه روحی و احساسی است نه اثبات شایستگی یا توانایی شخصی.

ایجاد عادت‌های رفتاری ماندگار در زندگی نیاز به بالا بردن سطح فکر و آگاهی دارد.

داستان‌هایی که شما درباره خودتان به خودتان یا دیگران می‌گویید، قدرت و توانایی شما را تعریف می‌کند. ما قربانی تصورات خودمان هستیم. همانطور که کارل یانگ می‌گوید: «مهم ترین سوالی که هرکس ممکن است بپرسد این سوال است: من چه افسانه‌ای را زندگی می‌کنم؟»

تفکرات شما دریچه‌ای هستند که از طریق آن به دنیا نگاه می‌کنید. افکار، باورها و انتظارات شما، زندگی‌تان را می‌سازند. آنها بدون اینکه شما متوجه شوید، هر روز انتخاب‌هایتان را فیلتر می‌کنند.

با نیروهای مقاومت کننده خود روبرو شوید. چه باورهایی در ذهن شما باعث می‌شوند که به خواسته‌های خود «نه» بگویید؟ درست است که گذشته روی شما تاثیر می‌گذارد ولی نباید این گذشته شما را تعریف کند.

اگر شما در گذشته چند بار شکست خورده‌اید، به این معنی نیست که همیشه این شکست‌ها تکرار می‌شوند. ما هر بار که می‌افتیم، یاد می‌گیریم که دوباره روی پای خود بایستیم و دیگر شکست نخوریم.

کمال‌گرایی، دشمن تغییر است. تنها راه برای یاد گرفتن هر چیز جدید، این است که آن را امتحان کنید و انجامش بدهید. طبیعی است که در ابتدای هر کاری دچار اشتباه شوید یا آن کار را ناقص انجام دهید. نباید مدام سعی کنید بی‌عیب و نقص رفتار کنید. با تجربه کردن، مسیر تغییر را کشف کنید.

برای ایجاد عادت، باید رفتاری را تکرار کنید تا زمانی که در ساختار مغز شما جای بگیرد. این تکرار کردن، اغلب به بهترین شکل و مرحله به مرحله انجام می شود و به همان عادت‌های رفتاری بدل می‌گردد.

با خودتان مهربان باشید. ایجاد عادت‌های رفتاری جدید مانند طی کردن یک خط راست یا یک مسیر هموار نیست بلکه پر از موانع و مشکلات است. کلید موفقیت برای غلبه بر شکست و جلوگیری از به تعویق انداختن تغییرات این است که با خودتان مهربان باشید.

تغییر، نیاز به زمان دارد. شما باید صبور باشید. البته مهم‌تر از صبر این است که از مسیر سفر خود لذت ببرید. هدف شما باید این باشد که رفتارتان را بهتر کنید و برای حفظ عادت‌های رفتاری جدید، پشتکار داشته باشید نه اینکه رفتار بی‌عیب و نقص داشته باشید و خطا نکنید.

گام ۳. به رویاهایتان فکر کنید نه اهداف‌تان

«من هر روز رویابافی می‌کنم و به رویاهایم باور دارم. اگر شما به رویاهایتان باور داشته باشید و بتوانید این باور را حفظ کنید، به مراتب بالایی در زندگی می‌رسید.»

راجر فدرر

بیشتر افراد در رسیدن به اهداف خود شکست می‌خورند چون به جای اینکه از قانون جذب برای موفقیت استفاده کنند، فقط به اهداف خود فکر می‌کنند. اگرچه اهداف به ما کمک می‌کنند که به دنبال پیشرفت باشیم ولی اشتیاقی در ما ایجاد نمی‌کنند.

اما بهترین کار برای ایجاد عادت‌های جدید چیست؟ بهترین کار در واقع همانی است که شما همین حالا انجام می‌دهید. همانطوری که نیر ایال روی وبلاگ خود در این باره توضیح می‌دهد، شما وقتی تلاش می‌کنید عادت‌هایی در رفتار خود ایجاد کنید که مجبور به انجام آنها هستید، به جای عادت‌هایی که تمایل به آنها دارید، این تلاش شما نتیجه‌ای نمی‌دهد.

مقاومت در برابر تغییر یک پدیده روانشناختی است. ما به طور طبیعی در برابر کاری که مجبور به انجام آن می‌شویم، مقاومت می‌کنیم. وقتی ما روی عادت‌هایی که از آنها متنفر هستیم، تمرکز می‌کنیم، در خودمان بازخوردهای منفی ایجاد می‌کنیم.

اگر می‌خواهید عادتی برای همیشه در رفتار شما ماندگار شود، باید از انجام آن لذت ببرید. این همان اشتباهی است که شما در رسیدن به اهداف خود مرتکب می‌شوید. یعنی فقط به نقطه آخر و مقصد فکر می‌کنید نه به مسیر. پس سعی کنید کارهایی را انجام بدهید که عاشقش هستید. یاد بگیرید کارهایی که انجام می‌دهید را دوست داشته باشید.

به دنبال پیدا کردن راه‌هایی باشید که عادت‌های جدید را برای خودتان لذت بخش کنید.

عادت‌های خوب، بهترین جنبه‌های شخصیتی ما را نشان می‌دهند. پس به جای اینکه فقط روی هدف متمرکز شوید، به این فکر کنید که آدم بهتری باشید. به جای اینکه با خودتان بگویید «من می‌خواهم در هر ماه ۵ کیلو وزن کم کنم»، به این فکر کنید که «من وقتی سه بار در هفته ورزش می‌کنم انرژی بیشتری دارم.»

با تصویرسازی از عادت‌ها در ذهن‌تان، آنها را در واقعیت بسازید. ابتدا تصویری از چیزی که می‌خواهید به دست بیاورید را در ذهن خود بسازید. تغییری که می‌خواهید در رفتار خود ایجاد کنید را همیشه جلوی چشم‌تان نگه دارید. تصویرسازی، ذهن شما را به عمل وا می‌دارد. پس به همان آدم جدیدی که می‌خواهید باشید نگاه کنید.

راجر فدرر بعد از ۵ سال که از لیست برترین تنیس بازهای جهان جا مانده بود، توانست در مسابقات ویمبلدون، نفر اول شود. خیلی از افرادی که اصلا باوری به این اتفاق نداشتند و او را از لیست برندگان کنار گذاشته بودند، انتظار داشتند که فدرر به زودی بازنشسته شود. ولی او یک بار دیگر تاریخ ساز شد و بعد از ۵ سال توانست بار دیگر قهرمان شود. چون راجر در تمام این مدت به رویای خود ایمان داشت.

گام ۴. آرام حرکت کنید تا سریع برسید!

وارن بافت می‌گوید: «پاره کردن زنجیره عادت، کار چندان سختی نیست مگر اینکه آنقدر محکم باشد که نتوانید آن را پاره کنید.»

شما برای اینکه بتوانید عادت‌های ماندگاری در خودتان ایجاد کنید، باید حساب شده رفتار کنید و به شیوه‌های مدیریت شده جلو بروید. تداوم و شتاب حرکت شما مهم‌تر از توفیق اولیه است. ابتدا باید آرام حرکت کنید تا بعد بتوانید به حرکت خود شتاب بدهید.

تغییر در زندگی به معنی این است که هر روز، عادت‌های کوچکی را در خودتان تغییر دهید. حداقل تغییرات ماندگار، حجم کمی از تغییرات کوچکی هستند که می‌توانند تاثیر بزرگی در تغییر رفتار یا زندگی شما داشته باشند. شما به راحتی می‌توانید این حداقل تغییرات ماندگار را در رفتار خود ایجاد کنید، مقاومت کمتری در برابر آنها خواهید داشت و می‌توانید روند تغییر و شتاب حرکت خود را تسریع کنید.

درست است که این حداقل تغییرات ماندگار، کوچک و جزئی ولی در عوض لذت بخش هستند. برای ایجاد این تغییرها نیازی به تلاش و زحمت بیش از اندازه نیست. شما در واقع یک عادت جدید را به تکه‌های کوچک قابل هضم تقسیم می‌نمایید تا راحت‌تر این عادت را در خودتان ماندگار کنید.

مثلا فرض کنید می‌خواهید عادت کنید که هر روز تمرین یوگا یا مدیتیشن انجام دهید. ابتدا با یک تمرین ساده شروع کنید؛ هر روز صبح به مدت ۵ دقیقه این کار را انجام دهید تا برایتان عادت شود. یا وقتی می‌خواهید عادت به کتاب خواندن کنید و هر ماه یک کتاب بخوانید، با یک تمرین سبک شروع کنید و روزی چهار صفحه کتاب بخوانید.

خیلی نگران نتیجه کار نباشید. وقتی درست گام بردارید، بدون آنکه خودتان متوجه شوید، از تلاش خود نتیجه می‌گیرید.

موفقیت، موفقیت می‌آورد. ابتدا از چیزهایی شروع کنید که اعتماد بنفس بیشتری نسبت به آنها دارید. زنجیره عادت های خود را آنقدر محکم بسازید که از هم گسستن آن غیر ممکن شود.

گام ۵. جایگزین کردن عادت‌های قدیمی

بروس لی می‌گوید: «زمان هر روز کمتر می‌شود نه بیشتر؛ پس کارهای غیرضروری را کنار بگذارید.»

زمان محدود است. اشتیاق و علاقه ما هم به کارهای بیشتر محدود است. بسیاری از افراد به این دلیل نمی‌توانند در ایجاد عادت‌های جدید موفق شوند چون هر روز به مشغله‌ها و کارهای خود اضافه می‌کنند. تا جایی که دیگر نیرویشان تمام می شود.

نیرویی که ما در ذهن خود برای تغییر رفتار خود نیاز داریم، کنترل خویش است. این مسئله بسیار مهم و حیاتی است که اجازه ندهیم چیزی حواسمان را پرت و ما را از مسیرمان دور کند. ما باید با وجود ترس و شکست به حرکت خود ادامه دهیم. البته این نیروی کنترل خویشتن محدود است.

تحقیقات نشان می‌دهند که قدرت خویشتن داری در ما انسان‌ها، یک منبع پایان پذیر است. همانطور که برادران هیث اشاره می‌کنند، عاملی که باعث می‌شود افراد در حفظ عادت‌های جدید خود تنبلی کنند، خستگی است. شما وقتی بیش از حد توان خود تلاش می‌کنید که رفتارتان را بهتر کنید، انرژیتان به مرور تحلیل می‌رود.

به جای اینکه رفتارهای جدیدی را ایجاد کنید، سعی کنید عادت‌های رفتاری قدیمی و کهنه را با جدیدترها جایگزین کنید. یکی از بهترین روش‌ها برای جایگزین کردن عادت‌های رفتاری بد با عادت‌های خوب این است که با آنها مثل لباس‌های کهنه برخورد کنیم. وقتی لباس شما دیگر به درد نمی‌خورد و کهنه شده، بهتر است آن را با یک لباس جدید عوض کنید.

از طرفی، شروع یک عادت یا رفتار جدید انگیزه و اشتیاق بیشتری در شما ایجاد می کند تا ترک کردن عادت یا رفتار دیگر. به جای اینکه بگویید «من می خواهم شکر را ترک کنم» این جمله را در ذهن خود تکرار کنید: «من از این به بعد می خواهم به چیزی که می خورم فکر کنم و بیشتر از بدن خودم مراقبت کنم.»

درواقع، شما باید تغییر رفتارتان را برای خودتان راحت و ساده کنید. باید به جای فکر کردن به ترک عادت قدیمی، روی رفتار یا عادتی که می خواهید شروع کنید، تمرکز کنید.

مرحله ۶. یک هم پای قابل اعتماد پیدا کنید

وینستون چرچیل می‌گوید: «بهای بهتر شدن، مسئولیت پذیری است.»

هیچکس به تنهایی نمی‌تواند دنیا را تغییر دهد

بیشتر افراد وقتی می‌خواهند تغییری را به تنهایی و فقط به کمک خودشان ایجاد کنند، شکست می‌خورند. اما وقتی کسانی را در کنار خود داشته باشید و یا از یک حمایت دوطرفه برخوردار باشید، بهتر می‌توانید عادت‌های رفتاری و غیر رفتاری خود را تغییر دهید. بهتر است از شخصی مثل خودتان کمک و راهنمایی بگیرید. کسی که قبلا چنین تجربه‌ای داشته است.

حمایت دو طرفه و دوستانه احتمال موفقیت شما را بیشتر می‌کند.

شما وقتی هدف مشخصی داشته باشید و به طور واضح و روشن بدانید که در چه زمان و چطور می‌خواهید به هدف خود برسید، قطعا تا ۵۰ درصد شانس بیشتری برای موفقیت دارید. داشتن یک همراه قابل اعتماد این احتمال را تا ۹۵ درصد افزایش می‌دهد.

یک همراه قابل اعتماد به نوعی مکمل شماست. این رابطه دوسویه تکمیل کننده توانایی‌ها و مهارت‌های شماست. شما شباهت‌هایی به هم دارید و می‌توانید از تجربه و حمایت همدیگر استفاده کنید. این پارتنر شما می‌تواند یک دوست، همکار، همسر یا عضوی از خانواده باشد.

همپای قابل اعتماد شما چیزهایی که شما به دنبال آن هستید را زودتر می‌بیند و شما را به درستی هدایت می‌کند. مهمتر از همه اینکه، او قابل اعتماد و پشتیبان شماست.

حمایت دوطرفه نه تنها شانس موفقیت شما را بیشتر می‌کند بلکه باعث می‌شود عادت‌ها و رفتارهای جدید شما ماندگارتر شوند.

گام ۷. خودتان را گول نزنید

«دروغ گفتن به خودمان ریشه دار تر از دروغ گفتن به دیگران است.»

فئودور داستایوفسکی

اصلاح رفتار و بهتر کردن اخلاق ممکن است گول زننده باشد. درک ما از پیشرفت ممکن است چشم خودآگاهی ما را کور کند.

مثلا، افرادی که شروع به ورزش می‌کنند اغلب تمایل بیشتری به خوردن نشان می‌دهند. آنها به طور ناخودآگاه باور دارند که فعالیت‌های ورزشی آنها، مجوزی برای افراط در خوردن است.

بسیاری از ما، طعمه مجوزهای اخلاقی خودمان می‌شویم. ما معمولا از جنبه روحی و روانی چنین تمایلی داریم که وقتی در بخشی از زندگی رفتار خوب و درستی داریم، در بخش دیگر زیاده روی کرده و خودمان را رها می‌کنیم.

تحقیقات نشان می‌دهند افرادی که محصولات سازگار با محیط زیست خریداری می‌کنند، بیشتر مستعد فریبکاری هستند. آنهایی که اعتقاد دارند مکمل‌های غذایی یا مولتی ویتامین‌ها برای سلامتی مفید هستند، معمولا کمتر از سایرین ورزش می‌کنند. و احتمالا کمتر از دیگران غذاهای سالم می‌خورند.

تعصب‌های خود را تحت کنترل داشته باشید. وقتی با یک پارتنر قابل اعتماد، همراه می‌شوید، او به شما کمک می‌کند نقاط کور ذهن خود را کشف کنید. درنتیجه، بیش از حد به پیشرفت خود مغرور نمی‌شوید.

گام ۸. آماده کردن محیط و شرایط مناسب

«تنها کارهایی که انجام می‌دهیم مهم نیستند، بلکه کارهایی که انجام نمی‌دهیم و مسئول آنها هستیم هم مهم هستند.»

ژان باتیست پوکلن (مولیر) – نمایشنامه نویس برتر قرن هفدهم در فرانسه

خودتان را برای موفقیت آماده کنید. چیزهایی که باعث حواس پرتی شما می‌شود را از اطراف خود حذف کنید و محیط مناسبی برای تغییر ایجاد کنید.

نیروی محیط اطراف خود را دست کم نگیرید. محرک‌های بیرونی به راحتی روی ذهن شما تاثیر می‌گذارند. تحقیقات نشان می‌دهد که وقتی بخواهید رژیم لاغری بگیرید و بشقاب ۱۲ اینچی خود را با یک بشقاب ۱۰ اینچی عوض کنید، تا میزان ۲۲ درصد مصرف کالری را بیشتر کاهش می‌دهید.

بنابراین سعی کنید محیط پیرامون خود در آن بخشی از زندگی که می‌خواهید تغییرش بدهید را به شکل مناسبی طراحی کنید. مثلا اگر می‌خواهید اندام مناسبی داشته باشید، در یک محیط ورزشی مثل باشگاه حضور پیدا کنید یا به گروهی از افراد دیگر مانند خودتان بپیوندید. یا مثلا وقتی می‌خواهید پرخوری یا میان وعده‌های غذایی را ترک کنید، بهتر است وسایل وسوسه کننده مثل ظرف‌های مخصوص میان وعده را از جلوی چشم خود بردارید.

خیلی هم به خودتان راحت نگیرید. مکانی که با آن آشنا هستید را تغییر بدهید. برای ایجاد انگیزه‌های مثبت تغییراتی در محیط انجام دهید. هر چند وقت یکبار محل کار خود را عوض کنید.

ساکنین شهر اوکیناوای ژاپن ۷ سال بیشتر از میانگین مردم آمریکا عمر می‌کنند. آنها همچنین نسبت به مردم آمریکا، تا میزان یک پنجم کمتر دچار بیماری‌های قلبی-عروقی می‌شوند.

یکی از دلایل این اتفاق‌ها این است که اهالی این شهر به راحتی در اطراف خود به صندلی دسترسی ندارند. آنها معمولا روی زمین می‌نشینند و سختی نشستن روی زمین باعث می‌شود که در هر روز بیش از ۳۰ بار عمل نشست و برخاست را تکرار کنند و درنتیجه تحرک بیشتری داشته باشند.

شما هم برای اینکه از تلاش خود نتیجه بهتری بگیرید، بهتر است چیزهایی که باعث عدم تمرکزتان می‌شوند را از اطراف خود حذف کنید. مثلا اگر گوشی تلفن شما حواستان را پرت می‌کند، تمام هشدارهای آن را روی سایلنت بگذارید، یا برنامه‌های بی اهمیت را حذف کنید و یا گوشی خود را در اتاق دیگری قرار بدهید.

گام ۹. قدم به قدم جلو بروید

«تمرکز به معنی «نه» گفتن است.»

استیو جابز

هرگز نیروی درون خود را دست کم نگیرید. البته، بیش از حد هم به خودتان مغرور نشوید. هرگز سعی نکنید با یک دست چند هندوانه بردارید. یکهو سراغ تغییر چندین عادت و رفتار مختلف نروید.

تصور کنید می‌خواهید زبان جدیدی یاد بگیرید. اگر چند مطلب مختلف را همزمان با هم یاد بگیرید، گیج می‌شوید. در نتیجه ممکن است گرامرها یا کلمات را با هم قاطی کنید یا اشتباه بگیرید.

همین مسئله درباره ایجاد عادت‌ها یا رفتارهای جدید هم صدق می‌کند. تکرار، تداوم و تمرکز برای خو گرفتن با عادت‌های جدید عواملی حیاتی هستند. ابتدا به یک عادت یا رفتار مسلط شوید و بعد سراغ عادت بعدی بروید.

این قانون در تمام ابعاد زندگی برقرار است. در هر زمینه‌ای اعم از سلامت، شغل، خانواده، سرگرمی و غیره.

هرگز یک عادت را به یکباره ترک نکنید. همچنین، قبل از اینکه به یک رفتار جدید عادت نکردید، سراغ تغییر بعدی نروید.

نتیجه گیری

ایجاد عادت‌های رفتاری جدید نیاز به زمان و روش درست دارد. صبور باشید! توانایی‌های خودتان را معیار سنجش قرار دهید. پیشرفت‌های ابتدایی خودتان را با پیشرفت‌های کسی که بعد از سال‌ها تلاش به دست آورده مقایسه نکنید.

در اینجا به ۵ علت مشخص عادت‌های رفتاری بد، اشاره کردیم که می‌توانند شما را از دستیابی به آنچه که به دنبالش هستید بازدارند.

نوشتۀ دکتر آلیس بویِس – نویسنده کتاب‌های “ابزارهای سلامت ذهن” و “ابزارهایی برای کنترل اضطراب”

یک همراه و پارتنر قابل اعتماد احتمال موفقیت شما را بیشتر می‌کند. حضور او در کنار شما نه تنها تمرکز شما را بالا می‌برد بلکه به شما یادآوری می‌کند که همیشه با خودتان مهربان باشید.

رویدادهای غیرمنتظره همیشه در کمین شما هستند. زندگی همین است. اگر حس می‌کنید از چرخه زندگی عقب افتاده‌اید، این قانون را به یاد داشته باشید: «آرام حرکت کن تا سریع تر برسی.» به عقب برگردید و دوباره شتاب بگیرید. تغییرات کوچک را تبدیل به عادت‌های بزرگ کنید.

بهترین خودتان باشید و هر بار یک عادت را بسازید.

مطلبی که خواندید ترجمه و اقتباسی از نوشتۀ Gustavo Razzetti است. او مشاور و مربی زندگی است که در راستای تغییرات فرهنگی صحیح، مشاوره می‌دهد. وی ذیل یک مثلث تحت عناوین خودآگاهی، خلاقیت و انعطاف‌پذیری به نگارش مقاله می‌پردازد.

ارسال یک پاسخ

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.