سکستینگ نوجوانان؛ آیا باید واکنش خاصی نشان دهیم؟ 5 نکته برای والدین

سکستینگ در حالت کلی به معنی ارسال یا دریافت پیام‌ها یا عکس‌های مرتبط با مسائل جنسی از طریق پیام کوتاه یا سایر ابزارهای دیجیتالی و یا شبکه‌های اجتماعی است.

اخیرا مطالعه‌ای در مرکز تحقیقات Pew نشان داده است که ۹۵ درصد از نوجوانان به گوشی‌های هوشمند دسترسی دارند و ۴۵ درصد آنها به طور مداوم از گوشی خود استفاده می‌کنند.

والدین این موضوع را درک می‌کنند و نگرانِ مدت زمانی هستند که چشم بچه‌ها خیره به صفحه موبایل است و ممکن است این میزان از نگاه کردنِ بیش از حد، به صفحه موبایل، باعث تاثیرات منفی روی سلامت جسمی، روانی و ادراکی نوجوان داشته باشد.

تحقیقات ثابت کرده‌اند که تعداد ساعات زیادی که نوجوان به صفحه موبایل زل می‌زند با افسردگی، چاقی و کیفیت پایین زندگی رابطه دارد.

علاوه بر این نگرانی والدین در مورد استفاده بی‌رویه نوجوانان از گوشی‌های هوشمند، احتمالا به خاطر رویداد همه گیر و در حال رایج شدنِ دیگری به نام سکستینگ به معنی تبادل پیام‌های جنسی در میان آن‌هاست.

سکستینگ در حالت کلی به معنی ارسال یا دریافت پیام‌ها یا عکس‌های مرتبط با مسائل جنسی از طریق پیام کوتاه یا سایر ابزارهای دیجیتالی و یا شبکه‌های اجتماعی است.

سکستینگ به روایت آمار

به نظر می‌رسد که سکستینگ در بین نوجوانان در حال افزایش است. یک تحلیل و بررسی جامع در این زمینه نشان داده است که از هر ۷ نوجوان ۱ نفر پیام‌های متنی جنسی می‌فرستد و در بین هر ۴ نوجوان، ۱ نفر این پیام‌ها را دریافت می‌کند.

آمار این نوجوانان در حال افزایش است. مطالعه دیگری که اخیرا بر روی بچه‌های دبیرستانی انجام شده نشان می‌دهد که ۲۹% از آنها با رضایت همزمان با همدیگر این پیام‌ها را ردوبدل می‌کنند.

نوجوانان به دلایل مختلفی سکستینگ می‌کنند. برای بسیاری از جوانان ارسال و دریافت عکس‌های لخت از یکدیگر به عنوان یک آیین عشقبازی دیجیتالی است و آنها به این شیوه برای یکدیگر عشوه‌گری و برقراری ارتباط می‌کنند یا تعهد خود را در یک رابطه به تصویر می‌کشند. درحالی که عده دیگری از جوانان از این راه برای خنده و مزاح و همچنین شوکه کردن همدیگر استفاده می‌نمایند.

حال می‌توان گفت که سکستینگ در بین نوجوانان یک سرگرمی بی‌ضرر است؟ متاسفانه جواب منفی است. گزارشی در پدیاتریکس در سال ۲۰۱۸ درباره شدت آسیب زنندگی عواقب سکستینگ منتشر شد.

در ایلات متحده آمریکا و در میان ۲۳ ایالت آن، سکستینگ در بین نوجوانان به عنوان جرمِ در اختیار داشتن پورنوگرافی کودکان شناخته شده و مجازات آن، حبس در زندان و ثبت در لیست متخلفان جنسی است. درحالی که این نوع از پیامدها متداول نیستند، ولی ناشناخته هم نیستند.

در بریتانیا که سکستینگ در بین افراد کم سن و سال ممنوع و تخلف است، پلیس در میان بیش از ۶۰۰۰ کودک زیر ۱۴ سال این موارد را مشاهده کرده است.

در حالی که بسیاری به این مسئله انتقاد دارند که جریمه کردن یا محاکمه نوجوانان به عنوان متخلفین جنسی به دلیل ارسال و دریافت پیام‌هایی با مضامین جنسی، منطقی یا مناسب نیست ولی تا قانون تغییر نکند، این شرایط همچنان به عنوان یک خطر نوجوانان را تهدید می‌کند.

برخی از نوجوانان هم گزارش شده که از روی اجبار عکس های لخت را برای دیگران ارسال می‌کنند.

پلیس منطقه دورست در جنوب غربی بریتانیا، در 2 ویدیویی که در این خصوص منتشر کرده، به کودکان می‌گوید که ارسال و دریافت تصاویر برهنه، جرم است و از قربانیان می‌خواهد که به والدین خود اطلاع دهند.

تحقیقات نشان می‌دهد که گسترش دامنه سکستینگ در فضای آنلاین می‌تواند به فضای آفلاین و واقعی کشیده شود و باعث روابط جنسی اجباری در بزرگسالان شود و همچنین آنهایی که از روی اجبار وادار به سکستینگ شده‌اند، علائم بیشتری از افسردگی، اضطراب و آسیب‌های روحی کلی از خودشان نشان می‌دهند.

علاوه بر این، آنهایی که سکستینگ اجباری را تجربه کرده‌اند، احتمال بیشتری دارد که روابط جنسی ناسالم و با اجبار بدنی و همچنین خشونت جنسی را تجربه کنند.

از مدتی قبل، شبکه اجتماعی اینستاگرام، لوگویی را در بخش استوری‌های خود قرار داد که نشان از همین مورد بود. این تکسچر یا لوگوی متنی حاوی یک پیام بود: !Create Don’t Hate

اینستاگرام در توضیح این برند نوشت: افرادی که در فضای آنلاین به قلدری و زورگویی می‌پردازند، احتمال زیادی دارد که همین رویه را در فضای آفلاین نیز ادامه دهند. این شبکه با این پیام از استفاده کنندگان خواست تا با گسترش این پیام، از باز شدن هرچه بیشتر فضا برای زورگویان جلوگیری شود.

یکی دیگر از عواقب بسیار جدی این مساله، این است که تجربه ارسال متن یا عکس جنسی برای دیگران یا انتشار آنلاین آن در یک فضای مجازی بدون رضایت قلبی را داشته باشید.

در مطالعه‌ای گزارش شده است که ۱۲% از نوجوانان بدون رضایت قلبی، یک متن یا عکس جنسی که برایشان ارسال شده را برای دیگران هم ارسال می‌کنند درحالی که ۸٫۴% از نوجوانان متن یا عکس جنسی که خودشان در اختیار دارند را بدون رضایت برای دیگران ارسال می‌کنند.

این کار، یعنی ارسال چنین پیام‌هایی از روی اجبار، ممکن است منجر به آزار و اذیت، زورگویی سایبری و حتی باج‌خواهی و تهدید شود.

در نتیجه، این نوع رفتارها می‌تواند منجر به افسردگی و حتی فکر کردن به خودکشی شود. علاوه بر این، وقتی فرستنده‌ای، عکس یا متن جنسی خود را ارسال می‌کند، دیگر کنترلی روی آن ندارد که چه اتفاقی برای آن عکس می‌افتد.

حتی اگر آن را از طریق برنامه‌ها یا پیام‌رسان‌هایی بفرستد که ادعا می‌کنند که عکس‌ها را حذف می‌کنند چون همچنان ردپاهای دیجیتالی از این پیام‌ها برجای می‌ماند یا می‌توان از آنها اسکرین شات گرفت، امن نیست!

والدین با مساله پیامک‌های جنسی چه کنند؟

والدین باید عواقب سکستینگ را بسیار جدی بگیرند و فرزندان خود را از این مسئله آگاه کنند و به آنها هشدار بدهند. در ادامه نکاتی را به والدین پیشنهاد می‌کنیم تا بهتر بتوانند مسئله سکستینگ را در نوجوانان کنترل کنند:

  1. قبل از اینکه فرزند شما به گوشی دسترسی داشته باشد، با او درباره خطرات سکستینگ صحبت کنید و او را از این مسئله آگاه کنید. هر چقدر از سنین پایین‌تر این کار را شروع کنید فرزند شما با احتمال بیشتری ارزش حرف‌های شما را می‌پذیرد.
  2. با فرزند خود درباره این مسئله صحبت کنید که ارسال عکس‌های لخت برای دیگران چه فشار روحی به آنها وارد می‌کند و در این‌باره به آنها تاکید کنید. البته این هم به آنها یادآوری کنید که هیچ ایرادی ندارد که این فشار تا چه اندازه زیاد باشد و می توان آن را تحمل کرد و سخت‌تر از تحمل فشار، این است که کسی او را مجبور به اشتراک یک تصویر لخت بدون خواسته و رضایت خودش کند.
  3. به فرزندان خود یاد بدهید که به محض دریافت یک عکس عریان یا نیمه عریان، بلافاصله آن را پاک کنند و به شما گزارش بدهند.
  4. از موقعیت‌های فرضی یا داستان‌های رسانه‌ای برای نشان دادن ماجراهای مختلف سکستینگ به فرزندان خود استفاده کنید تا به آنها نشان دهید چطور این شرایط را مدیریت کنند. از این نوع تمرین‌ها برای آموزش حل مسئله و مهارت‌های فکر کردن و تصمیم‌گیری در شرایط بحرانی مربوط به این موضوعات استفاده کنید.
  5. قوانین سفت و سختی برای استفاده از گوشی‌های هوشمند معین کنید. بسیاری از والدین از فرزندان خود می‌خواهند که هر چند وقت یک بار گوشی‌های خود را در اختیار آنها قرار دهند تا والدین بتوانند آنها را چک کنند. اگر نوجوانان از قوانین پیروی نکنند آنوقت گوشی آنها توقیف می‌شود.

همچنین بخوانید: آیا گوگل منبع مطمئنی براى آموزش مسائل جنسی به کودکان است؟

مقاله‌ای که خواندید به عنوان یک “راهنمای والدین” برای فرزندان است. این مقاله را دکتر Elizabeth L. Jeglic نوشته است. او روانشناس است و در زمینه محافظت از کودکان در برابر آزارهای جنسی مطالعه و تحقیق می‌کند. وی همچنین نویسندۀ کتاب “خشونت جنسی، بر پایۀ مدارک و شواهد” است که سال ۲۰۱۶ برای نخستین بار منتشر شد.

ارسال یک پاسخ

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.